VEIKLOS ATASKAITA UŽ 2022 METUS
1. Aktualių gyventojams klausimų aptarimas visuotinio susirinkimo metu ir iniciavimas, pašymas bendruomenės vardu jas spręsti. Po 2022 metų visuotinio susirinkimo kreipėmės į Dauparų-Kvietinių seniūną dėl gyventojams opių klausimų sprendimo: gyventojų saugumo: apšvietimas ir šaligatviai pagrindinėje Minijos gatvėje pagerinimo/įrengimo, dviračių tako įrengimas trumpiausiu atstumu su Gargždais, paplūdimio įrengimas, privažiavimas prie pilkapių ir senųjų kapinaičių, žemės sklypų pritaikymo bendruomenės poreikiams, įvažiavimo į Kvietinius sutvarkymas (apleistas sklypas, garažai). Apšvietimas visoje pagrindinėje gatvėje turėjo būti įrengtas iki 2022 metų pabaigos, bet dar pilnai neįvykdytas. Šaligatvius prašėme įtraukti į strateginius planus nuo 2025 m. Paplūdimio įrengimas, privažiavimas prie kapinaičių neįvykdyta. Įvažiavimo į Kvietinius sutvarkymas dalinai atliktas. Kreipėmės ir dėl šaudyklos vykdomos veiklos, bet jokių pokyčių nėra.
2. Prisijungėme prie akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“. 2022-01-13 kvietėme prisiminti ir pagerbti žuvusius už laisvę, uždegti žvakutes languose.
3. Organizavome akcijas „Kelk vėliavą Kvietiniuose“ visų valstybinių švenčių metu.
4. „Padovanok Lietuvai eilėraštį“ 2022-02-16. Kartu su GKC Kvietinių skyriumi vasario 16-osios proga organizavome konkursą, prašėme sukurti ketureilį „Padovanok Lietuvai eilėraštį“. Konkurso laimėtoja buvo išrinkta Adelė Venckienė.
5. Kreipėmės į savivaldybę dėl bendruomenės namų nuomos sutarties pratęsimo 10 metų tomis pačiomis sąlygomis, kai bendruomenė moka pastato draudimą ir prižiūri pastatą, o savivaldybė moka už komunalinius mokesčius, nes pastate yra įsikūrusios kitos savivaldybės įstaigos ir nėra atskirų skaičiukų. Inicijavome ir susitikimą su Savivaldybės atstovais. Buvome neišgirsti. Iki šiol šis klausimas yra atviras, nauja sutartis nepasirašyta.
6. Prisijungėme prie akcijos padėti Ukrainos žmonėms. Organizavome ir laikinai apgyvendinome nuo karo bėgančias 4 ukrainiečių šeimas Kvietinių bendruomenės namuose.
7. „Neškime savo laisvę ant rankų“ 2022-03-11. Kovo 11-osios šventė kartu su GKC Kvietinių skyriumi. Organizavome didžiulės LR vėliavos nešimą Kvietinių gatvėmis „Neškime savo laisvę ant rankų“, vėliau šventinis koncertas ant Kvietinių lauko scenos su folkloro ansambliu „Kveitys“.
8. Šventiškai puošėme lauko erdves Šv. Velykų proga.
9. Organizavome Atvelykio šventę (vaikų Velykėles), lauko stalo teniso turnyrą ir šeimų lauko žaidimų konkursą kartu su GKC Kvietinių skyriumi ir Gargždų Sporto centru. Laimėtojai buvo apdovanoti Sporto centro ir bendruomenės įsteigtais prizais.
10. Puošėme pavasariui lauko erdves, sodinome pavasarines gėles.
11. Organizavome pušelių sodinimo akciją- talką. Pasodinta apie 200 sodinukų.
12. Projektas ŽŪM „Mindauginės Kvietiniuose 2022“, populiaraus atlikėjo kaštai, atlikėja Katažina Zvonkuvienė. Projekto vertė 2000 eur.
13. Projektas „Bendruomeninės veiklos stiprinimas Kvietiniuose 2022“. Atlikėjas šventei Mindauginės Kvietiniuose 2022, grupė „Husarai“. Projekto vertė 1309,00 Eur.
14. Tradicinė bendruomenės šventė „Mindauginės Kvietiniuose 2022“, skirta paminėti Valstybės dienai, karaliaus Mindaugo karūnavimui, kartu su GKC Kvietinių skyriumi, 2022-07-02. Šventės organizavimas, planavimas, pasiruošimas, lauko erdvių puošyba.
15. Sporto šventė kartu su Gargždų Sporto centru, 2022-07-02. Dviračių žygis Kvietinių gatvėmis.
16. Tautinė giesmė aplink pasaulį. Prisijungėme prie akcijos liepos 6 d. 21 val. su viso pasaulio lietuviais giedoti tautinę giesmę.
17. Iniciavome susitikimą su AB „Klaipėdos vandenų“ atstovais dėl prastos vandens kokybės. Kreipėmės į VMVT dėl vandens ištyrimo. Kreipėmės į Klaipėdos raj. Savivaldybę, kad problema būtų pradėta spręsti iš esmės.
18. Tarptautinis projektas „Susitikime dainoj“ (Ukraina – Lietuva) ir Žolinių šventė Kvietiniuose 2022-08-15. Žolynų pašventinimas prie Kvietinių koplytstulpio, bendra malda. Bendruomeniškumo pamoka su Cepelinų virimu lauko sąlygomis, vaišinimas sriuba ir svečių iš Ukrainos priėmimas bei projekto kulminacijos koncertas su ukrainiečių choro iš Lvivo „Leo Choir“ pasirodymu ir grupėmis „Pečius griūn“ bei „Sankaba“. Projekto vertė
4500,00 Eur.
19. Pastatytas naujas lauko stendas „Orą nuspėjantis akmuo Kvietiniuose“.
20. Rudeninė Pušelių sodinimo talka. Pavasarinės talkos tęsinys, užbaigėme pušelių sodinimo akciją.
21. Projektas „Kalėdos Kvietiniuose 2022“. Projekto dėka suorganizuotas Kalėdinių renginių ciklas, įsigyti lauko vazonai – 3 vnt., garso kolonėlė, spausdintuvas, laminavimo aparatas, nupirktos dovanėlės vaikams ir kitos būtinos priemonės projektui įgyvendinti. Projekto vertė 3234,00 Eur.
22. Bendrystės, vienybės ir Kalėdinės šilumos, gerų palinkėjimų šaliko mezgimo akcija. Šalikas keliavo iš namų į namus, iš rankų į rankas. Visi norintieji galėjo įmegzti gerus palinkėjimus, gerą energija ir šilumą. Vėliau šis šalikas buvo panaudotas Kalėdų eglutės įžiebimo spektaklyje ir bendroje eisenoje link eglutės.
23. Lauko erdvių puošyba Kalėdiniam laikotarpiui, lauko vazonų ir bendruomenės namų Kalėdinis papuošimas. Kalėdų eglutės puošimas.
24. Nuostabus Kalėdinis šventinis spektaklis „Šalčio pasaka“ su Kalėdų seneliu ir dovanėlėmis vaikučiams. Kartus su GKC Kvietinių skyriumi.
25. Kalėdinės žaisliukų gaminimo dirbtuvėlės Kvietinių bendruomenės namuose kartu su Gargždų vaikų ir jaunimo centro Dizaino studija.
26. Kalėdinis paštas ir Kalėdų Senelio vizitas pas vaikučius į namus, kad pristatyti laiškus atsakymus ir dovanėlę-siurprizą.